RTU «Ilgtspējas indeksa 2014» novērtējumā saņem sudraba kategoriju

11. jūnijs, 2014
.
.
.

Noslēdzoties ikgadējam «Ilgtspējas indeksa 2014» mērījumam, Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) ieguvusi sudraba kategoriju, un tas ir par vienu kategoriju augstāk kā 2013. gadā. Šogad tika apbalvoti 40 Latvijas uzņēmumi, kuri demonstrējuši atbildīgu un tālredzīgu uzņēmējdarbības pieeju un bijuši pietiekami drosmīgi, lai veiktu publisku sava snieguma novērtējumu.

Šogad «Ilgtspējas indeksā» novērtējumu pilnībā veica 42 Latvijas uzņēmumi, kas novērtēja savu sniegumu attiecībā uz stratēģisko plānošanu, tirgus attiecībām, darba vidi, attieksmi pret vidi un vietējo kopienu. Dalībnieku vidū arī šogad bija mazs valsts un pašvaldību kapitālsabiedrību īpatsvars.

«Ilgtspējas indekss» ir stratēģisks vadības instruments, kas balstīts uz starptautiski atzītas metodoloģijas, palīdzot Latvijas uzņēmumiem diagnosticēt savas darbības ilgtspēju un korporatīvās atbildības līmeni. Vienlaikus tas sabiedrībai, valsts un nevalstiskajām organizācijām sniedz objektīvus kritērijus, lai uzslavētu un atbalstītu tādus uzņēmumus, kuri palīdz stiprināt Latvijas ekonomiku ilgtermiņā.

Latvijas uzņēmumu «Ilgtspējas indeksa» metodoloģija balstīta uz ietekmīgāko globālo indeksu «Dow Jones Sustainability Index un Business in the Community CR Index» pieredzi, ņemot vērā korporatīvās atbildības standarta ISO 26000 un Globālās ziņošanas iniciatīvas G3 vadlīniju uzlikto latiņu. Lokalizētais indekss vērtē uzņēmumu sniegumu atbilstoši tieši Latvijai aktuāliem ekonomiskajiem, sociālajiem un vides jautājumiem, vienlaikus pārstāvot starptautiski atzītu izpratni par korporatīvās atbildības un ilgtspējas kritērijiem.

Iniciatīvas partneri ir Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūts, Latvijas Darba devēju konfederācija un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība. Kopš 2010. gada, kad veiksmīgi tika sākts Ilgtspējas indeksa pilotprojekts, indeksa pašvērtējuma iespējas ir izmantojuši vairāk nekā 200 uzņēmumu.

«Ilgtspējas indeksā» uzņēmumu iesniegto informāciju pārbauda un analizē ekspertu padome, kuru veido dažādu jomu speciālisti no sekojošām organizācijām: «BORENIUS», «Estonian, Latvian & Lithuanian Environment», «Hauska & Partner», Latvijas Zaļais punkts, «McCANN Consulting», «McCANN Rīga», «Spring Valley» un TNS.

Informācijas sagatavošanā iesaistījās RTU Biznesa un inovāciju departaments, Kvalitātes vadības departaments, Personāla nodaļa, Komunikācijas un mārketinga departaments.

RTU Komunikācijas nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

11. jūnijs, 2014 plkst. 13:03

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi