Noskaidroti konkursa «ResearchSlam 2014» finālisti

12. aprīlis, 2014
.
.
.

Sestdien, 12. aprīlī, Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) notika konkursa «ResearchSlam» pirmā atlases kārta III kategorijā (tehnisko, dabas un dzīvības zinātņu nozarēs), kurā tikās 10 maģistranti un 10 doktoranti no astoņām Latvijas augstskolām.

12.04.2014.
Iesaki    Ieteikt twitter.com Ieteikt ORTUS facebook.com
Skatīt galeriju Skatīt galeriju       

2014-04-12_researchslam-kaspars_ozols.jpgDalībnieki radošā un atraktīvā veidā, izmantojot dažādus papildu materiālus, prezentēja savu studiju programmu unikalitāti, kā arī veiktos pētījumus saistībā ar maģistra vai doktora darbiem, parādot, ka studēt var būt aizraujoši un interesanti.

Katram dalībniekam tika dotas 10 minūtes, lai iegūtu skatītāju simpātijas un saņemtu visskaļākās ovācijas par prezentāciju – tās tika mērītas decibelos un noteica pusi punktu skaitu, lai iekļūtu finālā un sacenstos par galveno balvu. Otru pusi rezultāta veidoja žūrijas vērtējums. Tās uzdevums bija izvērtēt, cik prezentācija ir viegli saprotama, tās radošums un sasaiste ar zinātni vai studiju programmu.   

Finālā piedalīsies Rīgas Stradiņu universitātes (RSU) Medicīnas fakultātes maģistrants Klāvs Renerts ar prezentāciju «Atmiņgeita: «Monetārās relativitātes ietekme uz atmiņu miegā»» un RTU Elektronikas un telekomunikāciju fakultātes doktorants Kaspars Ozols ar prezentāciju «Cilvēka domu lasīšana».
Finālā viņus jau gaida 5. aprīlī pirmajā atlases kārtā apvienotajā I un II kategorijā uzvarējušie: RTU Inženierekonomikas un vadības fakultātes maģistrants Jānis Purmalis ar prezentāciju «IT spēks jurisprudencē» un RSU Sabiedrības veselības fakultātes maģistrante Ļuba Tihomirova ar prezentāciju «Bullying Latvijas skolās: kas, kad un kāpēc?», kā arī Liepājas universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes doktorante Inga Znotiņa ar prezentāciju «Reāla čiksa un super vīrietis jeb Ko korpusu lingvistikā spēj pastāstīt par valodu un mums pašiem» un Latvijas Mākslas akadēmijas doktorante Sanita Balode ar prezentāciju «Gultā ar kultūru».

Fināls notiks 16. maijā. Tajā katram dalībniekam tiks dotas 15 minūtes, lai prezentētu savu darbu un atbildētu uz žūrijas jautājumiem.
Vairāk informācijas par «ResearchSlam» un tā dalībniekiem konkursa mājaslapā un Facebook profilā

Konkursa lieldraugi: elektroenerģētikas un automātikas tehnoloģiju uzņēmums «ABB», informācijas tehnoloģiju uzņēmums «Exigen Services Latvia» un programmatūras izstrādes, projektu vadības un konsultāciju uzņēmums «FMS».

RTU Informācijas centrs

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

12. aprīlis, 2014 plkst. 19:37

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi