RTU Atvērto durvju dienā – studiju informācija, elektromobiļa izmēģināšana, pikniks un tauru skaņas

12. aprīlis, 2014
.
.
.

Inženierzinātnes ir pieprasītas gan studiju, gan darba tirgū. Par to ikviens varēja pārliecināties sestdien, 12. aprīlī, Ķīpsalā, kur notika Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Atvērto durvju diena. Topošie studenti interesējās gan par RTU fakultāšu studiju programmām, gan ārpusstudiju kultūras un sporta piedāvājumu, gan arī par iespējām veidot karjeru pēc RTU absolvēšanas. Šogad RTU Atvērto durvju dienu apmeklēja aptuveni 1000 interesentu. 

12.04.2014.
Iesaki    Ieteikt twitter.com Ieteikt ORTUS facebook.com
Skatīt galeriju Skatīt galeriju      

atverto_durvju_diena_2014.jpg«RTU ir atvērta ne tikai Atvērto durvju dienā, bet katru dienu, jo topošie studenti jebkurā laikā var iegūt informāciju par studiju iespējām mūsu universitātē. Priecē, ka jaunieši arvien vairāk saprot – mācoties inženierzinātnes, var veidot veiksmīgu karjeru nākotnē,» saka RTU mācību prorektors Uldis Sukovskis. Viņš, Atvērto durvju dienā runājoties ar jauniešiem, pārliecinājies, ka ievērojama daļa no pasākuma apmeklētājiem šogad, beidzot vidusskolu, izvēlējušies kārtot centralizēto eksāmenu fizikā. Tas liecina, ka jaunieši nopietni domā savu nākotni saistīt ar eksaktajām zinātnēm. 

Šogad uzņemšanai bakalaura un koledžas līmeņa studijās RTU ir atvēlētas vairāk nekā 2000 budžeta vietas, un tas ir vairāk nekā jebkurai citai Latvijas augstskolai. Tāpat RTU jaunajā studiju gadā piedāvās arī dažādus jaunumus, piemēram, kopā ar Rīgas Stradiņa universitāti tiks uzsākta studiju programma «Medicīnas inženierija un fizika». Savukārt, turpinot studentu pilsētiņas būvniecību Ķīpsalā, septembrī durvis studentiem vērs jaunā RTU Enerģētikas un elektrotehnikas fakultātes ēka, ko bija iespējams apskatīt arī Atvērto durvju dienā. 

Apliecinot, ka pēc inženierzinātņu studijām ir perspetīvas karjeras iespējas, Atvērto durvju dienas apmeklētājiem par savu karjeru stāstīja RTU absolventi. «Inženierzinātņu absolventi ir pieprasīti gan Latvijas, gan starptautiskajā darba tirgū, tāpēc, universitāti beidzot, būs iespēja iegūt labu darbu un nodrošināt savu labklājību,» saka RTU absolvents, AS «Latvenergo» meitassabiedrības AS «Sadales tīkls» Tīklu aktīvu pārvaldības daļas elektroinženieris Mareks Zviedrītis. Savukārt RTU absolvents, SIA «Microsoft Latvia» vecākas tehniskais konsultants Antons Mislēvičs akcentē, ka studijas RTU viņam iemācījušas sistēmiski domāt, kā arī meklēt un sistematizēt informāciju. «Tiešām esmu pārliecināts – ja cilvēkam ir tehnisko zinātņu pamats, viņš var pārkvalificēties uz jebkuru jomu,» saka A. Mislēvičs, kurš gan pārkvalificēties negrasās, jo strādā perspektīvajā informātikas tehnoloģiju jomā. 

Atvērto durvju dienā durvis apmeklētājiem atvēra arī vairākas RTU fakultātes un Studentu parlamenta birojs. Tāpat pasākuma laikā ikviens varēja izbaudīt testa braucienu ar elektromobili, klausīties RTU studentu pūtēju orķestra «SPO» skaņās, kā arī vingrot kopā ar RTU Sporta klubu un baudīt pikniku kopā ar bāru «Ezītis miglā». 

RTU Informācijas centrs

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

12. aprīlis, 2014 plkst. 19:04

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi