Semināru cikls «Rūpnieciskā īpašuma tiesību aizsardzība»

17. marts, 2014
.
.
.

RTU Doktorantūras skola turpina sadarbību ar LR Patentu valdi un AKKA/LAA organizējot semināru ciklu «Rūpnieciskā īpašuma tiesību aizsardzība» ar trīs lekcijām Rīgas Tehniskajā universitātē. Lekcijas notiks ceturtdienās, 27. martā, 3. aprīlī un 10. aprīlī, plkst. 18, Rīgā, Āzenes ielā 12, Elektronikas un telekomunikāciju fakultātē, 105. auditorijā, Ķīpsalā.

Viena semināra ilgums – 2 stundas.

Sadarbības mērķis ir atgādināt doktorantiem un citiem interesentiem būtiskākās pamata lietas, lai veiksmīgi pieteiktu patentu, dizainparaugu vai preču zīmi realizētu un ievērotu autortiesības. 

Lekciju cikls sastāvēs no divām lekcijām:

  • 27. martā notiks lekcija «Preču zīmes un dizainparaugi», kuru vadīs Patentu valdes Preču zīmju un dizainparaugu departamenta direktore Dace Liberte un vecākā eksperte dizainparaugu jautājumos Asja Dišlere. Lekciju laikā uzzināsiet par preču zīmju un dizainparaugu aizsardzību Eiropas Savienībā (aktualitātes, reģistrācijas nozīme, iespējas no dažādu reģistrācijas sistēmu viedokļa, pieteikums, izmaksas un reģistrācijas procedūra); par Kopienas preču zīmju un Kopienas dizainparaugu reģistrācijas sistēmas priekšrocībām un trūkumiem; par to, kur un kā iegūt informāciju par Eiropas Savienībā jau reģistrētām preču zīmēm un dizainparaugiem;  kāda konkrēta preču zīmju un/vai dizainparaugu strīda analīze. Pieteikšanās līdz 25. martam
  • 3. aprīlī lekcija «Autortiesības», kuru vadīs autoru biedrības AKKA/LAA izpilddirektore Inese Paklone. Lekcijā tiks stāstīts par autortiesību jēdziena saturu un autortiesību īstenošanu zinātniskajos darbos.
  • 10. aprīlī notiks lekcija «Patenti», kuru vadīs Patentu valdes Izgudrojumu ekspertīzes departamenta direktors Guntis Ramāns, un Patentu valdes Patentu tehniskās bibliotēkas Informācijas pakalpojumu nodaļas vadošā bibliotekāre patentu informācijas jautājumos Evita Lande. Lekcijā dzirdēsiet pamatinformāciju patenta pieteicējam (reģistrācijas nozīme, iespējas no dažādu reģistrācijas sistēmu viedokļa, pieteikums, izmaksas un reģistrācijas procedūra); rūpnieciskā īpašuma tiesību aizsardzība - ko aizsargā rūpnieciskā īpašuma tiesības, kas nodarbojas ar rūpnieciskā īpašuma tiesību aizsardzību, patentu informācija – patentu informācijas nepieciešamība, tās priekšrocības un trūkumi, Patentu tehniskās bibliotēkas resursi un pakalpojumi, patentu informācijas meklēšanas iespējas.

Pieteikšanās visam semināru ciklam, vai atsevišķi kādam no semināriem, aizpildot elektronisko pieteikuma anketu.

Papildu jautājumus par semināriem var uzdot, rakstot: vai zvanot pa tālr.: 67089040, 67089870.

Vairāk par Latvijas Republikas Patentu valdi lasiet www.lrpv.lv

Vairāk par AKKA/LAA lasiet http://www.akka-laa.lv/

RTU Doktorantūras skola

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

17. marts, 2014 plkst. 16:25

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi