Klajā laists akadēmisko rakstu krājums «Latvieši un Latvija»

18. februāris, 2014
.
.
.

17. februārī Latvijas Zinātņu akadēmijā notika akadēmisko rakstu krājuma «Latvieši un Latvijas» atvēršanas svētki, kas pulcēja daudzus zinātniekus, nacionālās identitātes pētniekus un sabiedrībā pazīstamas personas. Krājuma galvenais redaktors ir akadēmiķis Jānis Stradiņš, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Goda biedrs.

Saistībā ar rakstu krājuma atvēršanas svētkiem notika arī konference, ko atklāja valsts pētījumu programmas «Nacionālā identitāte (valoda, Latvijas vēsture, kultūra un cilvēkdrošība)» vadītājs J. Stradiņš.

Konferencē un akadēmisko rakstu krājuma atvēršanā piedalījās arī RTU rektors Leonīds Ribickis, zinātņu prorektors Tālis Juhna, profesori Valdis Kampars, Ivars Knēts u. c.

Akadēmisko rakstu krājums «Latvieši un Latvijas» iznācis četros sējumos, tā veidošanā iesaistīti vairāk nekā astoņi desmiti autoru, viņu vidū arī RTU profesors Jānis Krastiņš (4. sējumā publicēts profesora raksts «Latvijas un Rīgas arhitektūra latviskā kultūrskatījumā») un vadošā pētniece Alīda Zigmunde (4. sēj., «Izglītības un pedagoģiskās domas attīstība Latvijā»).

Krājuma recenzentu vidū ir arī RTU zinātnieki R. Valters, I. Knēts un J. Klētnieks.

Akadēmiskie raksti «Latvieši un Latvija» ir plašākais rakstu krājums par šo tēmu, kāds jebkad iznācis Latvijā.

Komunikācijas un mārketinga departamenta Muzeja nodaļa

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

18. februāris, 2014 plkst. 12:32

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi