Apbalvos Latvijas labākos ķīmijas un dabaszinātņu skolotājus

2. decembris, 2013
.
.
.

Piektdien, 6. decembrī, plkst. 10.15 Rīgas Tehniskās universitātes Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātē (RTU MLĶF), Rīgā, Āzenes ielā 14, 101. auditorijā, notiks seminārs ķīmijas un dabaszinātņu skolotājiem «Ķīmija kā prioritāte», kura laikā MLĶF un uzņēmumi apbalvos labākos 2013. gada ķīmijas un dabaszinātņu skolotājus. Kopumā apbalvojumus saņems 14 skolotāji no 10 Latvijas pilsētām.

Emīlijas Gudrinieces vārdbalvu no Latvijas Zinātņu akadēmijas saņems Salacgrīvas vidusskolas skolotāja Laimdota Pelše.

AS«Grindeks» pasniegs apbalvojumus Sarmītei Dūdei no Dobeles Valsts ģimnāzijas, Inesei Orbidānei no Ogres 1. vidusskolas un Valentīnai Pastarei no Preiļu Valsts ģimnāzijas. Latvijas Organiskās sintēzes institūta apbalvojums tiks pasniegts Antoņinai Japinai no Saldus 2. vidusskolas un Ludmilai Volkovai no Rīgas 22. vidusskolas.

SIA «Bauskas alus» apbalvojums tiks pasniegts Bauskas Valsts ģimnāzijas skolotājai Aijai Vanagai, savukārt SIA «Sakret» un SIA «Saint Tech» apbalvos attiecīgi Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas skolotāju Dzintru Porozovuun Daugavpils Valsts ģimnāzijas skolotāju Irinu Fjodorovu.

Īpašus apbalvojumus sagādājusi arī MLĶF un tās institūti. MLĶF  sveiks RēzeknesValsts ģimnāzijas skolotāju Marutu Ladusāni, MLĶF Organiskās ķīmijas tehnoloģijas institūts – Andru Reinholdi no Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas; MLĶF Lietišķās ķīmijas institūts apbalvos Nataļju Vlasenko no Rīgas 80. vidusskolas, Agnese Freiberga no Jelgavas Valsts ģimnāzijas saņems MLĶF Vispārīgās ķīmijas tehnoloģijas institūta apbalvojumu, savukārt Indra Ābele no Rīgas 64. vidusskolas – MLĶF Silikātu materiālu institūtaapbalvojumu.   

Šajos ikgadējos pasākumos ir nolasītas 30 lekcijas par aktuālām ar ķīmiju un dabaszinātnēm saistītām tēmām – ķīmiskās ražošanas attīstības tendences, farmācijas attīstības perspektīvas, piena produkti un to ķīmiskā daba, produktu kvalitātes kontrole, būvmateriālu rūpniecības attīstība u. c., kā arī notikušas ekskursijas uz dažādām ražotnēm.



Apspriedes darba kārtība Apspriedes darba kārtība 236.73 Kb

RTU Informācijas centrs

Kopīgot rakstu

Informācija par rakstu

Publikācijas datums

2. decembris, 2013 plkst. 16:53

Līdzīgi raksti

Universitāte

Jaunumi