Ziņas

RTU aicina lekcijā iepazīties ar ievērojamā arhitekta Eižena Laubes koka arhitektūras mantojumu

Kāds ir ievērojamā latviešu arhitekta Eižena Laubes ieguldījums koka arhitektūrā – to varēs uzzināt Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Arhitektūras un dizaina institūta (ADI) lektora Jāņa Kalniņa bezmaksas lekcijā, kas norisināsies 29. aprīlī plkst. 16.00 ADI telpās, Ķīpsalas ielā 6, 206. auditorijā. Apmeklētājiem būs ekskluzīva iespēja J. Kalniņa vadībā apskatīties E. Laubes projektēto koka namu maketus un uzzināt ēku likteni.  

23. aprīlis

Līdz oktobrim RTU zinātkāres centrā «Futurimo Rīga» būs skatāma interaktīva jūrniecībai veltīta izstāde «Tavs kompass rāda uz jūru»

Izmēģināt vadīt kuģi vējā un viļņos, plānot kuģu satiksmi Rīgas jūras līcī, piedalīties hidrotērpa un glābšanas vestes uzvilkšanas ātruma sacensībās un iepazīt kuģa uzbūvi – to un daudz ko citu var uzzināt jaunajā Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) zinātkāres centra «Futurimo Rīga» izstādē «Tavs kompass rāda uz jūru». Izstāde ļauj bērniem un jauniešiem ar interaktīvu eksponātu un dažādu uzdevumu palīdzību iepazīt jūrniecības daudzpusību un inženiertehniskās prasmes, kas nepieciešamas darbā uz kuģiem, ostās un uzņēmumos, kas saistīti ar jūrniecību.

23. aprīlis

Zinātnieki izstrādās atbalsta sistēmu Latvijas klimatneitralitātes mērķu sasniegšanai

Vērienīgā zinātniskā projektā Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) zinātnieki sadarbībā ar Rīgas Stradiņa universitātes (RSU), Latvijas Universitātes (LU) un Vidzemes augstskolas (ViA) kolēģiem veidos modelēšanas rīku – vienotu nacionālo lēmumu atbalsta instrumentu, kas politikas veidotājiem palīdzēs pieņemt datos balstītus lēmumus par efektīvākajām klimata politikām un sekmēs Latvijas klimatneitralitātes mērķa sasniegšanu.

22. aprīlis

Universitāte