Ziņas

RTU aicina uz semināru par inovatīviem risinājumiem, lai mazinātu mitrumu vēsturiskajās ēkās

Lai iepazītos ar jaunākajiem risinājumiem, kas novērš vai mazina mitruma rašanos ēkās, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Būvniecības un mašīnzinību fakultāte (BMF) aicina interesentus, īpaši industrijas pārstāvjus, piedalīties bezmaksas seminārā «Inovatīvi risinājumi mitruma samazināšanai vēsturiskajās ēkās», kas notiks 15. maijā plkst. 9.00 RTU Zinātnes un inovāciju centrā, Ķīpsalas ielā 6A, zālē «The Moon». Semināra dalībnieki saņems RTU sertifikātus. 

24. aprīlis

RTU ar Nīlsa Bora institūta pārstāvjiem apspriež sadarbības iespējas kvantu tehnoloģijās

Meklējot sadarbības iespējas kvantu tehnoloģiju jomā, Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) viesojās Kopenhāgenas Universitātes Nīlsa Bora institūta (Niels Bohr Institute) un Latvijas vēstniecības Dānijā pārstāvji, kas tikās ar universitātes vadību un iepazinās ar RTU zinātnieku veikumu, piedaloties Latvijas Kvantu iniciatīvā un izstrādājot kvantu sakaru infrastruktūru. 

24. aprīlis

RTU aicina lekcijā iepazīties ar ievērojamā arhitekta Eižena Laubes koka arhitektūras mantojumu

Kāds ir ievērojamā latviešu arhitekta Eižena Laubes ieguldījums koka arhitektūrā – to varēs uzzināt Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Arhitektūras un dizaina institūta (ADI) lektora Jāņa Kalniņa bezmaksas lekcijā, kas norisināsies 29. aprīlī plkst. 16.00 ADI telpās, Ķīpsalas ielā 6, 206. auditorijā. Apmeklētājiem būs ekskluzīva iespēja J. Kalniņa vadībā apskatīties E. Laubes projektēto koka namu maketus un uzzināt ēku likteni.  

23. aprīlis

Universitāte